۵ مورد از رایج ترین تهدیدات اتاق های سرور و چگونگی مقابله با آن ها
هنگامی که صحبت از امنیت کسبوکار شبکهای به میان میآید، احتمالا به مسایلی از قبیل ویروسها، اختلال در دادهها و دیگر تهدیدات کامپیوتری فکر میکنیم. اما خطرات فیزیکی پنهانی درون ساختمان شما وجود دارند که نباید دستکم گرفته شوند. در این مقاله به ۵ مورد از رایجترین تهدیدات و راهکارهای مقابله با آنها اشاره شده است.
۱. درجه دما
دمای ایدهآل برای محیط اتاق یک سرور بین ۶۸ و ۷۲ درجه است.
اما معمولا باید با گرمای تولید شده توسط سختافزارتان در اتاق تنگ و کوچک که دارای تهویه ضعیف است، مقابله شود، چرا که حرارت آن به سرعت میتواند به منطقه خطر فشار وارد کند. سرور بیش از حد گرم، میتواند عملکرد شبکه را کاهش دهد و در بدترین حالت، کل سیستم را خاموش کند.
خوشبختانه، راهحلهای کم هزینهای وجود دارد (از کابلهای سخت افزار ساده گرفته تا بهبود جریان هوا) که میتواند به کنترل درجه حرارت کمک کند و سرورهایتان به راحتی کار خود را انجام دهند.
۲. رطوبت هوا
رطوبت هوا از نظر زیست محیطی خطر کمتری نسبت به درجه دما دارد، اما همچنان جزو عوامل خطرناک به شمار میرود. رطوبت همیشگی هوا در سطح بالا باعث تراکم درون سختافزار شده که منجر به پوسیدگی و اتصال کوتاه میشود. همچنین باعث به وجود آمدن موانعی از مواد معدنی، لکه و حتی قارچهایی میشود که در لوازم و دریچه حرارت، ایجاد مشکل میکند.
کمبودن بیش از حد رطوبت، چرخدندههای را در مقابله با الکتریسیتهی ساکن آسیبپذیر میکند، به طوری که باعث ایجاد اشکالاتی در عملکرد یا آسیب دائمی آنها میشود. تجهیز کردن اتاقتان با یک دماسنج / رطوبتسنج دیجیتالی راه کم هزینهای است تا مطمئن شوید اتاقتان هم از نظر میزان دما و هم میزان رطوبت هوا در سطح مطلوبی قرار دارد.
۳. جنبش
ارتعاشات و دیگر حرکات ناخواسته باعث اختلال یا آسیب هارد درایوهای در حال چرخش میشود و تراشهها و بوردهای مدار را از جای خود بیرون میآورد. ضربات ناگهانی به تجهیزات جزو خطرات کاملاً مشخص هستند، اما برخورد مستقیم ضربه، تنها دلیل آن نیست. سیستمهای تهویه هوا، راه رفتن افراد در راهروها و حتی تردد وسایل نقلیه باعث ارتعاشات میشود، حتی اگر در مجاورت اتاق سرورتان باشد.
شما میتوانید با قراردادن سرورتان در مکانی امن با جلوگیری از منشاء ارتعاشات، این خطرات را به حداقل برسانید. همچنین با قرار دادن وسایل لرزشگیر و دیگر لوازم جانبی مقاوم در برابر ضربه، خطرات را کم کنید و با گذاشتن سنسور لرزشی در قفسه، اگر مشکلی وجود داشته باشد از آن مطلع شوید.
۴. قطع برق
قطع کامل برق شهری، قطع برق خانگی، قطع برق به دلیل کوبیدن میخ به دیوار و ناهمواری سطوح میتواند به سرور و عملکرد شبکهتان آسیب وارد کند. اگر خوش شانس باشید، فقط زمان بالا آمدن سیستم و راه اندازی دوباره آن را از دست میدهید. اگر هم خوش شانس نباشید باید لوازم را تعویض کنید و با از دست دادن اطلاعات کنار بیایید.
بهترین محافظ در برابر نوسانات برق، یک منبع تغذیه اضطراری (یوپیاس) مثل APC از سری یوپیاسهای هوشمند اشنایدر است. این دستگاهها از سرورها، روترها، کلیدهای برق و دیگر دستگاههای شبکهای در برابر امواج و دیگر اختلالات برقی محافظت میکنند. همچنین این وسایل در صورت قطع برق مجهز به یک باتری پشتیبان هستند.
۵. خرابکاری و سرقت
چه عمدا و چه سهوا، به خاطر عبور و مرور کارمندان و بازدیدکنندگان از اتاق سرورتان ممکن است به راحتی به سرورتان آسیب وارد شود. اول اینکه، مطمئن شوید که سرورها و مناطق نگهداری آنها کاملا علامت گذاری شده و اینکه هر یک از کارمندان و مهمانان بدانند که تنها پرسنل مجاز میتوانند به سرورها دسترسی داشته باشند.
دوم اینکه، اگر یک قفل خوب روی در اتاق سرور کافی نیست تا شما بتوانید کاملا راحت بخوابید، قرار دادن دوربینهای امنیتی استراتژیکی میتواند مانند یک نگهبان عمل کند. این دوربینها نسبتا ارزان قیمت هستند و میتوان از طریق تبلت یا گوشیهای هوشمند از راه دور به تصویر ویدئویی زنده دسترسی داشت. برخی از این دوربینها دارای تشخیص صدا و حرکت یا جنبشی هستند یا شما میتوانید تشخیص صدا و حرکت را جداگانه نصب کنید و آنها را طوری تنظیم کنید که هر گونه فعالیت مشکوکی را تشخیص داده و به شما پیام دهند.
اگر شما نگران بعضی یا همه این تهدیداتی که در بالا ذکر شده، هستید. دستگاههای تلفیقی مانند NetBotz 200 احتمالا برای شروع جایگزین خوبی است، این دستگاه طوری طراحی شده که بیشترین امنیت با کمترین زحمت را ارائه دهد. این دستگاه در آن واحد قادر به ضبط، ثبت و ارسال ویدئو و همچنین مانیتور درجه حرارت و میزان رطوبت است و ارتباط مستقیمی با تجهیزات دارد و در صورت مشاهده هر چیز غیر عادی پیام هشدار میفرستد.
به نظر شما چه خطرات دیگری اتاقهای سرور را تهدید میکند؟ آیا تا کنون در اتاقهای سرور با خطراتی مشابه این ۵ خطر مواجه شدهاید؟ اگر راه حلهای دیگری را میشناسید، با ما در میان بگذارید.