آسیاتک قم | 37173

اینترنت پرسرعت آسیاتک: امور مشترکین استان قم

اینترنت پرسرعت آسیاتک: امور مشترکین استان قم

آسیاتک قم | 37173

این وبلاگ متعلق است به دفتر مرکزی امور مشترکین آسیاتک قم
شماره تماس پنج رقمی : 37173-025
وبسایت رسمی : QomAdsl.com

دنبال کنندگان ۴ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

    برای عضویت در خبرنامه، ایمیل خودرا وارد کنید:

    Delivered by FeedBurner

طبقه بندي موضوعي
آخرين نظرات
  • ۱ خرداد ۹۷، ۰۷:۱۲ - مهسا
    :/
پيوندهاي روزانه

مخترع ایمیل ، ناجی علامت @، درگذشت

دوشنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۴، ۰۸:۵۱ ق.ظ

مخترع ایمیل

یکی از اسطوره‌های دنیای رایانه اکنون از میان ما رفته است. ری تاملینسون که وی را به عنوان ناجی علامت @ و خالق ایمیل می‌شناسند، روز شنبه بر اثر آنچه احتمالاً سکته قلبی بوده است، در سن 74 سالگی از دنیا رفت تا اکنون یاد و خاطره اولین ایمیلی که توسط وی در سال 1971 ارسال شد در میان ما بماند.

«ریموند ساموئل تاملینسون» متولد 23 آوریل سال 1941 در شهر نیویورک به دنیا آمد اما خانواده وی بعد از تولدش به حومه شهر نیویورک نقل‌مکان کردند. وی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه Broadalbin به اتمام رساند و بعدازآن به موسسه پلی‌تکنیک Rensselaer پیوست و در سال 1963 با مدرک مهندسی الکترونیک از این کالج فارغ‌التحصیل شد.

بعدازآن به انستیتو تکنولوژی ماساچوست وارد شد تا تخصص خود در حوزه الکترونیک را در این موسسه کامل کند و بعد از خارج شدن از MIT در سال 1967 وارد Bolt شد. در اینجا بود که تلاش‌های فراوانی در راستای تکمیل و راه‌اندازی پروژه ARPANET به عنوان جد بزرگ اینترنت و در درون سیستم‌عامل TENEX کرد و حتی اقدام به نوشتن یک برنامه برای انتقال فایل‌ها از طریق این سیستم نیز نمود.

در همین زمان بود که وی برنامه‌ای برای ارسال پیام میان دو رایانه بر روی سیستم TENEX کرد و بعدها این برنامه به‌گونه‌ای توسعه یافت که قادر بود پیام‌ها را میان هر رایانه‌ای ردوبدل کند. اولین ایمیل تاریخ در اینجا فرستاده شد.

این نخستین ایمیل تاریخ یک نمونه متن آزمایشی بود و جالب آن‌که این متن هیچ معنی خاصی نداشت و مجموعه‌ای از کاراکترهای اتفاقی بود که خود تاملینسون بعدها گفت که اساساً فراموش کرده که چه بوده است!

اما افتخارات تاملینسون تنها به این مورد ختم نمی‌شود. وی در سال 2000 جایزه جورج سیبیتز از موزه رایانه آمریکا دریافت کرد. در 2001 موفق به دریافت جایزه Webby از سوی آکادمی بین‌المللی هنر و علوم دیجیتال شد. در 2002 مجله دیسکاور جایزه نبوغ خود را به وی اختصاص داد. در 2009 جایزه شاهزاده اتریش را برای تحقیقات علمی و فنی دریافت کرد و در سال 2011 نام وی چهارمین نام در میان فهرست 150 محقق و مخترع برجسته MIT بود. درنهایت نیز در سال 2012 انجمن جهانی اینترنت نام وی را برای همیشه در تالار افتخارات اینترنت درج کرد.

اکنون متأسفانه این مخترع بزرگ و پدر ایمیل درگذشته است. اما برخلاف اولین ایمیل تاریخ که توسط خود وی فرستاده شد و از یاد وی رفت، شخص تاملینسون هیچ‌گاه از یادها نخواهد رفت.

منبع